انتشار اوراق تبعی بیمه‌ای برای اشخاص حقیقی و اوراق تبعی تأمین مالی (۱۷تیر۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد پژو ۲۰۷ دنده‌ای تا محدوده ۱.۲ میلیارد تومان قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد شدید قیمت‌ها با حضور معاون استاندار خراسان رضوی، ایجاد مناطق آزاد مشترک در مرز‌های خراسان رضوی با افغانستان و ترکمنستان بررسی شد قیمت دینار عراق همچنان روندی کاهشی دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) ثبت سفارشات جدید واردات شکر از ۲۱ تیرماه آغاز می‌شود بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی و خورشتی چقدر قیمت دارد؟ ریزش دوباره بورس پس از فقط یک روز مثبت | افت شدید ارزش معاملات (۱۷ تیر ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف برق، برای اولین بار در مشهد فرودگاه مشهد رکورددار بازگشت حجاج | خدمت‌رسانی به بیش از ۱۵ هزار زائر در ۹ روز ۸۵ درصد جمعیت خراسان رضوی زیر چتر کالابرگ هستند بازدید میدانی از بازار گوشت و  مرغ مشهد | قیمت گوشت قرمز در مرز یک میلیون تومان! آیا اعتبار کالابرگ الکترونیک ویژه دهک‌های اول تا هفتم، ماهانه شارژ خواهد شد؟ ریزش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه ۳ میلیون تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۴۵ درصدی بهره‌وری زادوولد دام عشایر با اجرای طرح‌های اصلاح نژاد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار کانال ۹۰ هزار تومان را از دست داد تعادل به بازار برنج می‌رسد خبر پرداخت کالابرگ برای دهک‌های چهارم تا هفتم صحت ندارد انجام پرواز می‌تواند جایگزین مبالغ بلیت‌های ابطال‌شده بشود تاثیر رانندگی اقتصادی روی طول عمر لنت ترمز خرید تضمینی گندم به حدود ۵ میلیون تن رسید رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو بازنگری می‌شود مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی: در سال ۱۴۰۴، در بخش خانگی باید ۳۱ مگاوات به شبکه تجدیدپذیر متصل شود قیمت جدید محصولات هایما اعلام شد (تیرماه ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از حرکت بازماند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | کرفس در میادین تره‌بار مشهد کیلویی چند؟ تمدید پرداخت تسهیلات تکلیفی تا پایان تیر ماه ۱۴۰۴ آیا افزایش دامنه‌ نوسان صندوق‌های اهرمی‌ باعث جذابیت آن‌ها خواهد شد؟
سرخط خبرها

گرانی خود سرانه در بازار لوازم خانگی

  • کد خبر: ۸۵۲۰۴
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۶
گرانی خود سرانه در بازار لوازم خانگی
درحالی که قیمت لوازم خانگی در بازار با افزایش همراه بوده است، مسئولان وزارت صمت هرگونه افزایش قیمت از سوی تولیدکنندگان را تکذیب می‌کنند.

الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ درحالی که قیمت لوازم خانگی در بازار با افزایش همراه بوده است، مسئولان وزارت صمت هرگونه افزایش قیمت از سوی تولیدکنندگان را تکذیب می‌کنند. هر چند یکشنبه، محمدحسین رحیمی، عضو هیئت مدیره اتحادیه لوازم خانگی، گفت که بازار لوازم خانگی در آرامش به سر می‌برد و برخی تولیدکنندگان که قیمت محصولاتشان را افزایش داده بودند، قیمت‌ها را به حالت قبل برگردانده اند. بااین حال، مشاهده خبرنگار شهرآرا از بازار لوازم خانگی در خیابان سعدی نشان می‌دهد که قیمت‌ها نسبت به ماه پیش دست کم ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است.

به عنوان نمونه تلویزیون‌های برند‌های داخلی در همین یک هفته گذشته ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان گران‌تر شده است. این نرخی است که یکی از فروشندگان برای تلویزیون‌های داخلی می‌دهد. افزایش قیمت‌هایی که اشاره می‌کند به تلویزیون‌های ایرانی محدود نیست. او به افزایش قیمت یخچال‌های سایدبای ساید یک برند داخلی در بازار نیز اشاره و توصیه می‌کند که همین امروز خرید کنید، چون معلوم نیست فردا قیمت‌ها چطور باشد! یکی دیگر از فروشنده‌ها هم می‌گوید انواع لوازم خانگی برند‌های معروف ایرانی در یک ماه گذشته ۱۵درصد گران شده اند. اما محصولات برند‌های کمترشناخته شده زیر ۱۰ درصد تغییر قیمت داشته اند.

قیمت لوازم خانگی در بازار مشهد

اکنون حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۳ تا ۲۴ میلیون تومان است و اجاق‌های ایرانی نیز بیش از ۶ میلیون تومان قیمت دارند. فروشندگان بازار لوازم خانگی می‌گویند که این قیمت‌ها دست کم ۱۰ درصد نسبت به یک ماه پیش گران‌تر شده است. هفته ابتدایی مهرماه بود که باتوجه به درخواست جمعی تولیدکنندگان، واردات لوازم خانگی کره‌ای به ایران ممنوع شد. برخی افراد این ممنوعیت را دلیل گرانی‌ها اعلام می‌کنند، اما فعالان حوزه صنعت این مسئله را تکذیب کردند و معتقدند که اگر نوسانی هم در بازار ایجاد شده باشد، ناشی از افزایش هزینه عوامل تولید است.

گران شدن لوازم خانگی را از شما می‌شنویم

اما رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از گران شدن لوازم خانگی در هفته گذشته اظهار بی اطلاعی می‌کند. حسن حسینی می‌گوید: اینکه تولیدکننده محصول را گران کرده است یا نه، بی خبرم و از شما می‌شنوم.

وی به قوانین اقتصادی و نقش آن در قیمت گذاری اشاره می‌کند و می‌گوید: در همه دنیا عرضه با تقاضا رابطه مستقیم دارد. به عبارتی هر زمان که عرضه کم شود و کالا در بازار در مقایسه با تقاضا‌هایی که وجود دارد، کمتر شود، شاهد افزایش قیمت هستیم.

نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کشور در ادامه با طرح سؤالی می‌گوید: این سؤال را هم باید در کنار پرسش شما برای گرانی کالا‌ها پرسید؛ اینکه آیا فقط لوازم خانگی گران شده است؟ مگر کالا‌های دیگر در این مدت گران نشده اند؟ بهتر است زمانی که از گرانی سؤال می‌شود، به تورم تولید و نقش رشد قیمت مواد اولیه و هزینه‌های جانبی نیز توجه شود. حسینی درباره حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی و طرح ممنوعیت ورود کالا‌های کره نیز می‌گوید: این اعتقاد شخصی من است که حمایت از تولیدکننده تنها محدودیت واردات نیست.

در همه دنیا شرایط همین است و واردات تعداد معدودی از کالا‌ها را برای حمایت از تولید ممنوع می‌کنند. اما از سوی دیگر با برنامه ریزی مناسب سعی می‌کنند بستر‌های رشد تولیدات داخلی را هم فراهم کنند. وی تأکید می‌کند: متأسفانه اقتصاد ما چندان برپایه مبانی اقتصادی نیست و گرانی‌ها و تورم اساس تغییر نرخ هاست. همین مسئله اقدامات ما را در حوزه اقتصاد و تولید داخل تحت تأثیر قرار می‌دهد.

گرانی نداریم

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی مشهد هم همان ابتدا تأکید می‌کند که لوازم خانگی گران نشده است. رضا رزاقیان دراین باره می‌گوید: در بازار هیچ گونه افزایش قیمت نداریم. از طرفی دیگر کالا به میزان کافی و مورد نیاز وجود دارد، اما در مقابل به دلیل رکودی که وجود دارد، خریداری نیست.

وی البته به زمزمه‌های گرانی چند شرکت بزرگ تولیدکننده لوازم خانگی اشاره و در ادامه بیان می‌کند: چند شرکت مطرح تولیدکننده لوازم خانگی خواستار افزایش ۵ درصدی قیمت لوازم خود شدند، اما این اجازه به آنان داده نشد. اکنون نیز همان طور که اشاره کردم، گرانی برای لوازم خانگی نداشته ایم. تنها چیزی که همچنان حاکم است، رکود بازار است.

در کنار این گفته‌های مسئولان برای افزایش نداشتن قیمت لوازم خانگی در بازار مشهد، عباس تابش، رئیس سازمان حمایت، به گزارش‌هایی مبنی بر افزایش قیمت در برخی شرکت‌ها اشاره می‌کند. او نیز این گرانی‌ها و گزارش‌ها را به کالا‌های تولید داخل مربوط نمی‌داند، اما در ادامه به این نکته نیز اشاره می‌کند که اگر افزایش قیمتی بوده، به صورت خودسرانه شکل گرفته است. معصومه پاشائی بهرام، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، نیز التهاب بازار لوازم خانگی را ناشی از فضای روانی دانسته و گفته است که انبار‌های لوازم خانگی مملو از کالاست، به گونه‌ای که تولیدکنندگان در تلاش اند با طرح‌های اقساطی و برگزاری جشنواره‌ها مردم را به خرید ترغیب کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->